Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, ülke genelinde imam hatip liselerinde eğitim gören kız öğrencilere yönelik "Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması" düzenliyoır.

Bu kapsamda yarışmanın Diyarbakır finali gerçekleştirildi.

Bismil Mecit Çelik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışmada konuşan İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, "İmam hatip liseleri zor zamanlarda ve zor imkanlarda kuruldu. Ama bugün öğrencilerimizin eğitim ve öğretimleri için tüm imkanlar seferber ediliyor. Böyle yarışmalar öğrencilerimize bir teşvik niteliğindedir. Tüm yarışmacı kardeşlerimiz birinci olarak geldiler. Kur'an'ın nuruyla yolları ve bahtları aydınlansın." dedi.

Okul Müdürü Müzeyyen Tarhan ise "Okulumuzda bir çok faaliyete ve projeye imza attık. Bundan sonra da okulumuzu iyi bir seviyeye getirene kadar tüm idareci ve öğretmen arkadaşlarımla çalışacağız. Bugün sizi ağırlamaktan şeref duyduk. Tüm öğrencilere yarışmada başarılar diliyorum." diye konuştu.

Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda hafızlık kategorisinde Şehit Halit Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencisi Sümeyye Şura Dağlam birinci olurken, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda Bismil Mecit Çelik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencisi Cemile Demir birinci oldu.

Yarışma finaline İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Gülseven, ilçe müftüleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan