Diyarbakır İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yaptı; gençlere yönelik, “Kendini Ararken Rehberini Bul” adlı proje başlattı.

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü koordinesinde oluşturulan gönüllü ekipler, proje kapsamında hazırladıkları afişleri, bilgisayar ortamına aktararak ortaokul ve liselerde öğrencilere ulaştırdı.

Proje hakkında Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır; “Öğretimde görsel ve işitsel araçlar kullanıldığında öğrenme süreçleri daha çabuk ve daha kalıcı oluyor. Bu nedenle İl müftü yardımcılarımız, ilçe müftülerimiz, ADRB ve gençlik koordinatörlerimiz ile birlikte değerler eğitimi kapsamında ‘Kendini Ararken Rehberini Bul’  adında bir proje hazırladık. Bu proje ile gençlerimize, kadim medeniyetimizin değerlerini ve Kur’an-ı Kerim’de yer alan peygamber kıssalarını rehber alarak, hayatımızın somut örnekleri haline getirip öğretmek amacıyla afişler hazırlayıp ortaokul ve liselerde sunumlar yaptık. Kıssaların gençlerimize rol model olmasını amaçladık.” dedi.

Afişlerin ve sunumların, uzman ekipler tarafından incelenip son halini aldığını belirten Bağlar İlçe Müftüsü Hasan Yardak ise şöyle konuştu:

“Proje; Diyarbakır İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü koordinesinde din kültürü öğretmenleri ve akademisyenlerin katkılarıyla oluşturuldu. Afiş öncesi yapılan ön çalışmalarda, doktora ve yüksek lisans tezleri ile peygamber kıssaları tarihiyle ilgili kaynaklar tarandı. Kaynakların Kur’an ve sünnete uygunluğu kontrol edilerek ortak bir metin çalışması ile afiş tasarımı ve sunumu oluşturuldu. Oluşturulan taslak metinler ve afişler; İl Müftüsü, İl müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve ilahiyat fakültesi öğretim üyelerinden oluşan bir danışma kurulunun onayından geçirilerek basıma gönderildi.”

Proje kapsamında okullarda etkinlikler düzenlendiğini kaydeden İl Müftü Yardımcısı Fatime Karti, “Gençlik koordinatörlerimiz ve din kültürü öğretmenlerimiz, belirli bir plan dâhilinde okullarda seminerler vererek öğrencilere peygamberlerin kıssaları üzerinden bilgiler sunuyorlar. Biz de mümkün olduğunca bu seminerlere katılarak destek veriyoruz.” dedi.

Projenin, Diyarbakır’ın ardından Türkiye genelinde uygulanmasını hedeflediklerini ifade eden gençlik koordinatörleri, proje tamamlandıktan sonra projeye dair analizlerin ve materyallerin yer alacağı bir kitapçık oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdiler.

Editör: Mehmet Çalışkan