Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca; "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen 2021 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu'na mülki ve idari amirlerin desteği sürüyor.

Diyarbakır Bismil Kaymakamı Hamza Türkmen, kurban vekaletini Türkiye Diyanet Vakfına verdi.

Türkiye Diyanet Vakfına duyulan güvenin altını çizen Kaymakam Türkmen, "Kurban ibadetinin başta İslam’daki sembolik boyutu olmak üzere, insan ruhu ve şahsiyetinin şekillenmesi, kalbin arındırılması, kardeşlik ve yardımlaşma bilincinin geliştirilmesi, nimete teşekkür gibi birçok psiko-sosyal sonucu vardır. Yapılacak bağışların mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimizin bir nebze de olsa yaralarına merhem olacağına inanıyorum. Ve bu konuyu çok önemsiyorum. Bu yüzden Türkiye Diyanet Vakfı’na çok güveniyoruz. Yapılan çalışmalardan ötürü Bismil Müftümüze ve çalışanlara çok teşekkür ediyorum." dedi.

Türkiye Diyanet Vakfına duyduğu güven ve destekten dolayı Kaymakam Türkmen’e teşekkür eden İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bismil Şube Başkanı Ahmet Durmuş ise "Yeryüzünde iyilik hâkim olana kadar şiarıyla yeryüzünün her köşesine bir iyilik taşımaya çalışan Türkiye Diyanet Vakfı’nın Bismil’deki Vekaletle Kurban Organizasyonuna geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilk bağışı Kaymakamımız Hamza Türkmen yaptı. Allah razı olsun. Rabbim kurbanını Hz. İbrahim’den kabul ettiği gibi kabul etsin." şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan