Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” teması ile başlatmış olduğu 2019 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonunda Gökçebey’de ilk kurban bağışı, Gökçebey Kaymakamı Mehmet Ali Uzun tarafından yapıldı.

İlçe Müftüsü Osman Güneş’e Vekaletle Kurban bağışını yapan Kaymakam Uzun, amaçlarının farkındalık oluşturarak vatandaşları kampanyaya teşvik etmek olduğunu dile getirdi.

Güneş vekaletle kurban bağışı yapmak isteyen vatandaşları Türkiye Diyanet Vakfı’nın “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” kampanyasına destek olmaya davet etti.

Kurban bağışını teslim alan Müftü Güneş, Kaymakam Uzun’a yaptığı bağış nedeniyle teşekkür etti ve Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan kampanyanın 26 yıldır devam ettiğini, Kurban bağışı organizasyonu ile 145 ülkede ve 436 bölgede kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirterek “Amacımız, yurt içinde ve yurt dışında yardımeli uzanmayan kardeşlerimize yardım elimizi uzatmak ve gönül köprüleri kurmak.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan