Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), soğuk kış şartlarında çocuklar donmasın diye Suriye için yardım seferberliği başlattı. 

“Minik Eller Üşümesin” sloganıyla yürütülen kampanyaya bir destek de Diyarbakır Kurtuba Derneği’nden geldi.

Türkiye Diyanet Vakfı Diyarbakır Şubesini ziyaret ederek kampanyaya 25 bin Türk Lirası destekte bulunan Kurtuba Derneği Başkanı Rabia Beyazyüz, “Soğuktan dolayı titreyen yavrumuzu her izlediğimizde bizim de vicdanımız titremiyorsa, merhamet kalbimizden çıkmış demektir. Peygamberimiz rahmet peygamberidir. Peygamberliği döneminde ve tüm hayatında insanlara faydalı olmuş bir Peygamberin ümmetiyiz. Peygamberliği döneminde hılfu-l fudul cemiyeti tekrar kurulsa yine o cemiyete katılırım buyurmuştur peygamberimiz. Biz de bugün bu insanlık dramına bir nebze katkıda bulunmak istedik. Elimizden geldiğince yardımlarımızı Türkiye Diyanet Vakfı üzerinden bağışta bulunarak yapmaya gayret edeceğiz.” dedi.

Kurtuba Derneği tarafından yapılan yardımı Türkiye Diyanet Vakfı adına kabul eden İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı, “Yapmış olduğu bağıştan ötürü Kurtuba Derneği Başkanı Rabia Hanım ve ekibine TDV Şubesi olarak çok teşekkür ediyoruz. Yapılan bu bağış, sosyal medya ve yayın organlarında izlediğimiz küçücük bedenleri soğuktan titreyen çocuklarımıza kışlık kıyafet ve temel gıda maddeleri olarak gidecektir. Türkiye Diyanet Vakfımız kurulduğu ilk günden bu yana insanlık dramı yaşayan tüm insanlara yardım elini uzatmıştır. Bugünde bunu bir görev bilip Suriye’de yaşanan drama sessiz kalmamış ve onlara umut olmaya çalışmıştır. Rabia hanım ve ekibinin yapmış olduğu yardım elbette teşvik olacaktır. Türkiye Diyanet Vakfına güven çok büyüktür. Yapılan yardımlar her daim ihtiyaç sahiplerine ulaşmaktadır ve ulaşacaktır. Bugüne kadar bağış yoluyla destek de bulunan ve dualarıyla yanımızda olduklarını hissettiren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz Allah razı olsun.” dedi.

Ziyarete Dernek Başkanı Rabia Beyazyüz’ün yanı sıra Dernek başkan Yardımcıları ve Türkiye Diyanet Vakfı Diyarbakır Sorumlusu Bekir İrdem’de hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan