Diyarbakır Bağlar İlçe Müftülüğüne bağlı Çelebi Eser Bölge Yatılı Kur'an Kursu'nda hizmetli olarak görev yapan Recep Çinar hafız oldu.

Görevinin yanında hafızlık eğitimine başlayan Çinar, 18 ayda hafızlığını tamamladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olarak "Hafızlık Belgesi" almaya hak kazanan Çinar, hafızlık belgesini İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’ın elinden aldı.

Çinar’ı tebrik eden İl Müftüsü Karabayır, "Bu özverili ve büyük örneklik içeren davranışından tdolayı Recep hocamızı takdir ediyorum. Hem görevini aksatmadan çalıştı hem de hafızlığını bitirdi. İnsanlara örnek olacak bir davranış sergiledi. Biz böylesi örnek verecek çalışmalara her zaman destek oluyoruz ve olacağız. Bugün hafızlık belgesini verirken duygu dolu anlar yaşıyorum. Hafızlarımızın ne denli zorlu bir süreçten geçtiklerini iyi biliyorum." dedi.

Çinar ise "Yaklaşık 9 yıldır Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapmaktayım. Kur’an Kursu’nda hafızlığını yapan gençleri görünce ben de hafız olabileceğime inandım. Allah’ın yardımı ve hocalarımızın desteği ile 18 ayda hafızlığımı bitirdim. Amacım her yaşta hafızlık yapılabileceğini göstermekti. Rabbime sonsuz şükürler olsun. Hafızlık belgemi İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır hocamızın elinden almak çok büyük bir mutluluk benim için." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan