Diyarbakır İl Müftülüğü, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında “Aile’nin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması” konulu panel düzenledi.

Kayapınar İlçe Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yatırım Emlak ve Teknik Hizmetler Daire Başkanı Özcan Gökçebay konuşmacı olarak katıldı.

İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde konuşan Gökçebay, “Aile içi şiddet günümüz problemleri arasında yer alıyor. Tabi ki bunu tetikleyen bazı unsurlar var. Teknoloji bağımlılığı, madde bağımlılığı gibi. Ama en önemlisi merhamet yetimizi kaybetmiş durumdayız. Eşimize Peygamberimizin eşlerine davrandığı gibi davranmayı unutmuşuz. Peygamberin büyük bir örnekliği önümüzde dururken buna sırt çevirmişiz. Aile huzurumuzu ancak Peygamberimizin eşsiz örneklerinden yola çıkarak bulabiliriz.” dedi.

İslam dininin öğretilerine sıkıca bağlı kalmalıyız

İl Müftüsü Karabayır ise şu ifadelere yer verdi:

“Dinimizin emir ve yasaklarından öğrendiğimizi eşlerimize uygularsak, Allah’ın izniyle aile içi huzurumuz hem artacak hem de sevgi ve muhabbetimiz daim olacaktır. Huzur ve mutluluğun temelini sağlamlaştırmak istiyorsak İslam dininin öğretilerine sıkıca bağlı kalmalıyız. Dua, şükür ve sabır ve en önemlisi de merhamet kanatlarımızı eşlerimiz ve çocuklarımızın üzerlerine açmalıyız.”

Son olarak söz alan ve aile içi şiddetin temel kaynaklarına değinen Aile Uzmanı Eta Pektaş, “Bugün aile içi şiddetin temel kaynaklarından bazıları televizyon bağımlılığı, kötü alışkanlıklar, teknoloji bağımlılığı ve madde bağımlılığıdır. Ancak buna karşılık saygı, sevgi ve hoşgörü kavramlarını hayatımızda ölçü edinmeliyiz. Göreceğiz ki ailemizde ne şiddet ne geçimsizlik ne de başka olumsuz durumlar olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan