Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Diyarbakır Kadın Kolları, ihtiyaç sahibi kadınlara destek olmak amacıyla organik ürünlerin satıldığı gıda pazarına "iyilik tezgahı" kurdu. 

Diyarbakır Müftülüğü ile Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde açılan "TDV İyilik Tezgahı"nda, kadınların yaptığı el emeği, göz nuru ürünler satışa sunuldu. 

İyilik tezgahı ile bir taraftan kadın istihdamına katkı sağlanırken diğer yandan hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü kuruldu.

Projeye dair açıklamalarda bulunan Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı, "Büyükşehir Belediyesinin halkın hizmetine sunduğu, yöresel ve organik ürünlerin satıldığı pazara TDV gönüllüleri olarak biz de her türlü desteği veriyoruz. Bu pazar hem halkımızın sağlıklı ürünlere ulaşması noktasında önemli bir ihtiyacı karşılıyor hem de kadınlarımızın el emeği, göz nuru ile hazırladığı ürünleri pazarlama imkanı sunuyor. TDV gönüllüsü kadınlarımızı üretime yönlendirmek ve cesaretlendirmek için pazarla tanışmaları ve mallarını TDV için ayrılan raflarda pazarlamaları konusunda köprü vazifesi görecek; iyilik için, iyilikle çalışmaya devam edeceğiz." dedi. 

"Bir başka piknik" etkinliği

Öte yandan TDV Diyarbakır Kadın Kolları, kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için etkinlik düzenledi. 

Sokak hayvanlarının kış aylarında yiyecek bulmakta zorlandığını ve bu konuda bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirten TDV Diyarbakır Kadın Kolları Sorumlusu Mevlüde Karadaş, "Sokak hayvanlarının yiyebileceği gıdaları çöpe atmak yerine hayvanların beslenmesinde kullanılması bilincini ailelerin çocuklarına öğretmesi amacıyla, 'Bir başka piknik' etkinliği düzenledik. Etkinlik kapsamında aileler çocukları ile çevredeki en yakın park veya bahçelere yiyecek bıraktı. Etkinlik ile hem sokak hayvanlarının yiyecek bulmasını kolaylaştıracağız  hem de çocuklarımıza hayvan sevgisiyle birlikte israf etmeme bilincini kazandırmış olacağız." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan