"Değerler Eğitimi" kapsamında Dicle İlçe Müftüsü Mehmet Sani Akın, Necati Ceylan Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Necati Ceylan Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen programda öğrencilere hitap eden İlçe Müftüsü Mehmet Sani Akın, "güzel ahlak" konusunda nasihatlerde bulundu. 

İslam’ın gayesinin ‘tevhid’ inancını bütün insanların gönüllerine nakşetmek ve onları güzel ahlak sahibi fertler kılmak olduğunu belirten Akın, Hz. Peygamber (s.a.s)‘in gönderiliş amacının da güzel ahlakı tamamlama gayesine yönelik olduğuna dikkati çekti.

Müftü Akın, Hz. Peygamberin "Ben, ancak güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim." hadisi şerifini hatırlatarak, "Güzel ahlakın dindeki önemi açıktır. Allah Teâlâ, Peygamberini güzel ahlakı ile överek, şöyle buyurmuştur: ‘Şüphesiz ki sen çok üstün bir ahlaka sahipsin’. Efendimiz (s.a.s); ‘Sizin en hayırlınız, ahlakça en güzel olanınızdır.’ buyurarak güzel ahlakın önemine vurgu yapmıştır." dedi.


Hayatın her alanında Hz. Peygamberin (s.a.s) örnek alınması gerektiğini vurgulayan Müftü Akın, "Dünyada yaklaşık 1,7 milyar Müslüman var. Bu kadar çok takipçisi olan Peygamber Efendimizi (s.a.s) kendimize rehber edip, okumak ve anlayıp hayatımıza aktarmak durumundayız.” ifadesini kullandı.

Akın, "Çevremizdeki insanlara değer vermek, saygı göstermek, hoşgörülü olmak, gerektiğinde hataları bağışlamak dini ve ahlâkî bir sorumluluktur. Aynı şekilde tüm canlılara karşı merhametli olmak gibi bir görevimiz vardır." dedi.

Konferans, öğrencilerden gelen soruların İlçe Müftüsü Mehmet Sani Akın tarafından cevaplandırılmasıyla tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan