Sur İlçe Müftülüğüne bağlı Darü’l İslam İlim ve Gençlik Merkezi’nde eğitim gören gençler, Kur’an kursu öğreticileri eşliğinde yarıyıl tatilinde de eğitime devam etti.

Kitap kafe olarak da anılan Gençlik Merkezi, üniversite öğrencilerinin ve iş hayatına atılan gençlerin bir araya geldikleri, ilim tahsil ettikleri ve bir takım sanatsal faaliyetleri icra ettikleri bir mekân haline dönüştü.

Ayrıca 12-18 yaş aralığındaki kız çocukları İslami ilimler derslerinin verildiği merkezde, üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü ekipler, öğrencilere okul derslerinde yardımcı olmak amacıyla kurslar düzenliyor.

Sur İlçe Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, “Darü’l İslam Gençlik Merkezi’nde öğrencilerimize yönelik İslami ilimler derslerinin yanında sanatsal ve sosyal faaliyetler de yapılıyor. Gençlik Merkezi’mizde her yaştan öğrenci var. Ancak ara dönemdeki faaliyetler, ailesinin yanına gidemeyip yurtta kalan öğrenciler ve Diyarbakırlı olup farklı illerde okuyan üniversite öğrencilerimiz tarafından daha fazla ilgi görüyor.” dedi.

Gençlik Merkezi’nin üye sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Fakirullahoğlu, üniversiteli öğrenciler için fıkıh, akaid, siyer ve İslam adabı konularında kitap okuma kritikleri yaptıklarını belirterek büyüklerin hayat tecrübesi ve nasihatlerinden faydalanmak amacıyla Sur’da yaşlı ve genç insanları bir araya getirdiklerini ve haftanın belli günlerinde öğrencilerle kahvaltı, yemek ve çay saatleri düzenleyerek sohbet ettiklerini söyledi.

Gençlik Merkezi üyesi Kübra Demir adlı öğrenci ise şunları kaydetti:

“Daru’l İslam Gençlik Merkezi açıldığından beri okul çıkışı gelip manevi huzur bulduğumuz bir yer haline geldi. Burada arkadaşlarımızla okumalar yapıyor, sohbet edip, ders çalışabiliyoruz. Burayı artık ikinci evimiz gibi görüyoruz. Gençlik Merkezi'ndeki bu imkânları bize tanıyan İlçe Müftülüğümüze, Gençlik Merkezi hocalarımıza ve gecesini gündüzüne katan Gençlik Merkezi çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

Editör: Mehmet Çalışkan