Diyarbakır Valiliği ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Diyarbakır'ın fethinin 1383. yılı dolayısıyla düzenlenen "Fetih Haftası" etkinlikleri kapsamında Ashab-ı Kehf mağaralarında "Uyanış Günü" etkinliği düzenlendi.  

Fetih töreni Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda konuşan Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, "Ashab-ı Kehf, mağara arkadaşları o gün Dakyanus'un şerrinden kaçmış, Allah'a iman etmiş büyük insanlardı. Cenabıhak Kur'an-ı Kerim'de onlar için 'genç delikanlılar' diyor. Ama onları özel yapan, Allah'a iman etmiş olmalarıydı. Onlar Dakyanus'un Allah'tan başka ilaha tapmaya, yönlendirmelerine başkaldırmışlardı. 'Hayır, biz ancak Allah'a iman ederiz.' diyorlardı. Bizler de toplum olarak Allah'a iman etmiş insanlarız. Hep birlikte kıblemiz aynı, yöneldiğimiz Kabe aynı. Cenabıhak bizim bu birlik çimentomuzu kıyamete kadar devam ettirsin." dedi. 

Vali Su, "Ashab-ı Kehf'in dirilişi burada gerçekleşmiş, kameri seneye göre 309 yıl uyuduktan sonra Cenabıhak onları diriltmiş ve uyandırmış. Onların izinden giden siz uyanış gençliği de bugün buradasınız." ifadelerine yer verdi.

Programda Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi, Ashab-ı Kehf ile ilgili bilgiler verdi.

Program İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu'nun yaptığı dua ile tamamlandı.

Programın ardından vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu.

Editör: Mehmet Çalışkan