Diyanet İşleri Başkanlığı, "2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik çevrimiçi "Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması" düzenlenmişti.

Yarışmada üniversite öğrencileri, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları arasında yer alan "Hadislerle O'nu Anlamak" adlı eserden sorumlu tutuldu.

Diyarbakır İl Müftülüğü konferans salonunda koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen törende İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, dereceye giren gençleri tebrik ederek ödüllerini verdi.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı, “Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Büyük bir özveri gösterip yarışmaya katıldılar. Hem bilgilerini sınadılar hem de Peygamberimizi tanıyıp, getirdiği mesajları mülahaza ettiler.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın üniversite öğrencilerine yönelik yaptığı yarışmanın önemine değinen Müftü Karabayır, “Diyanet İşleri Başkanlığımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Genç kardeşlerimizin hem peygamberimizi tanıma fırsatı bulacağını hem de onun bizlere öğrettiği dinimizi, hayatımıza tatbik etme anlamında yardımcı olacağını düşünüyorum. Her bir öğrencimizi yarışmaya katıldıkları için tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Kıymetli kardeşlerimize öğrencilik yıllarında başarılar diliyorum. Peygamberimizi tanımak ve getirdiği mesajları rehber edinmek çok önemli. Peygamberimizin hayatında hepimiz için örnekler vardır. Bu örnekler bizim hayatımıza yön vermede çok önemlidir.” diye konuştu.

Program Karabayır’ın dereceye giren öğrencilere hediyelerini vermesiyle sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan