Sur İlçesi Karaçalı Mahallesi’nde ikamet eden ve uzun süredir aralarında husumet bulunan Sırtlan ve Cömert aileleri barıştırıldı.

Din görevlileri ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle aralarındaki küskünlüğe son veren Sırtlan ve Cömert aileleri için barış merasimi düzenledi.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen barış merasimine Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, İlçe Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, Jandarma İlçe Komutanı ve Karakol Komutanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras barış ve huzurdur”

Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Çiftçi "Sırtlan ve Cömert aileleri arasında çıkan husumet, kanaat, önderleri, muhtarlarımız hocalarımız ve jandarma görevlilerimizin aracılığında barışla neticelendi. Barışı seçen aileleri tebrik ediyor, vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras barış ve huzurdur. Allah barıştan, kardeşlikten ve huzurdan ayırmasın." dedi.

“Sulh da hayır vardır”

Din görevlilerinin araya girmesiyle aralarındaki dargınlığa son veren aileleri tebrik eden Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ise "Ailelerimizin barış ve kardeşliği tercih etmeleri takdire şayan bir davranıştır. Allah (c.c.) Ayet-i Kerime de ‘Sulh da yani barış da hayır vardır’ buyurmuştur. Bir diğer Ayet-i Kerimede ‘Bütün müminler kardeştir’ buyurarak hem barışı hem de kardeşliği vurgulamıştır. Peygamberimiz (s.a.v.) ise her daim Müslümanların kardeşçe yaşamalarını ve birbirleri ile münasebetlerinde barış ve selametle geçinmelerini emretmiştir. Sırtlan ve Cömert ailelerimiz de Allah ve Resulünün vurguladığı ve emrettiği barış ve kardeşliği seçerek bölgemizde hayırlı bir işe vesile oldular. Allah (c.c.) barış da emeği geçen herkesten ebeden razı olsun. Ailelerimizi tebrik ediyorum." ifadelerini kaydetti.

Yapılan duanın ardından aralarında husumet bulunan iki aile, katılımcıların huzurunda helalleşerek kucaklaştı.

Editör: Mehmet Çalışkan