Yenişehir İlçe Müftülüğü ve Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen "Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi kapsamında "Kültür Şenlikleri" düzenlendi.

Ebu Hanife Camii bahçesinde gerçekleştirilen şenliğe Yenişehir Şehit Öğretmen Nuriye Ak Ortaokulu öğrencileri katıldı.

İl ve İlçe gençlik koordinatörleri rehberliğinde birçok etkinliğin gerçekleştirildiği şenlikte gençlerle bir araya gelen İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı, şöyle konuştu:

"Çocuklarımızın mutluluğu gözlerinden okunuyor adeta. Çocuklarımızın yüzlerinin gülmesi bizleri de çok sevindiriyor. Zira çocukları çok seven bir peygamberin ümmeti olmamız hasebiyle bizim de görevimiz çocuklarımızın yüzünü güldürmek. Onlara edep ve ahlaki değerleri tanıtarak etkinlikler şeklinde öğreterek kalplerini kazanmaktır. Müftülük Gençlik koordinatörlerimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğünün çalışanlarına ayrıca teşekkür ediyorum."

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürü İbrahim Hayrullah Erdem ise "İl ve ilçe müftülüklerimiz ile koordineli bir şekilde birçok projeyi hayata geçirmiş bulunuyoruz. Kurumlar arası işbirliği çerçevesinde ilimizdeki çocukların bir nebze nefes almasını sağlamak istiyoruz. Çocukların buna ihtiyacı var. Bir eğitimci olarak şunu belirtmek isterim ki elbette eğitim ve öğretim çok önemlidir. Ama çocuklarımız doğayla iç içe olabileceği alanlarda da hizmet yürütmek zorundayız. Geleceğimiz adına onlara nefes aldırmalıyız. Bu gibi şenliklerle onları motive etmek de bizim görevimizdir." ifadelerini kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan