Diyarbakır İl Müftülüğü, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ÖNDER Diyarbakır İmam Hatipliler Derneği tarafından İmam Hatip Okullarının kuruluş yıldönümü münasebetiyle program düzenlendi.

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda, İmam Hatip Okullarının tarihçesi anlatıldı, öğrenciler şiirler okudu.

Açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, “İmam Hatip nesli, değerli bir nesildir. Allah’ın izniyle her biriniz İmam Hatip, Müezzin Kayyım, Müftü, Kaymakam, Vali olacaksınız. Yüreklerinizde taşıdığınız iman ile yapacağınız hizmetleri Allah’ın rızasını gözeterek yapacağınıza inancım tamdır.” dedi.

Öğretmenlerin değerinden söz eden Müftü Karabayır, “Öğretmenleriniz kıymetini bilin. Onlardan öğreneceğiniz her bilgi çok önemlidir. Bu vesile ile İmam Hatip Okullarının kuruluş yıldönümünü kutluyorum.” diye konuştu.

Ardından kürsüye davet edilen İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, “1951 yılında açılmaya başlayan İmam Hatip Okullarımızın sayısı, ülke genelinde 5 bin’i geçmiş ve öğrencisi de 1 milyon 3 yüz bin’e yaklaşmış durumdadır. İlimizde de okul sayımız 205'e ve öğrenci sayımız da 44 bin 163'e ulaşmıştır. İlimizin eğitim kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

ÖNDER Diyarbakır İmam Hatipliler Derneği Başkanı M. Siraceddin Öztoprak ise “Tüm öğrencilerimizin, anne ve babalarınızı tebrik etmek istiyorum. Sizi İmam Hatip okullarına kaydederek özverili bir davranış gerçekleştirdiler.” dedi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan