Kayapınar ilçesinde Şehit Halil Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanıp TÜBİTAK tarafından kabul edilen 25 projenin sergilendiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Fuar hakkında kısaca bilgi veren Okul Müdürü Zekeriya Erdem, TÜBİTAK'ın tüm projelerine katılacaklarının altını çizdi.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'na aylardır hazırlık yaptıklarını belirten Erdem, "TÜBİTAK, 25 tane projemizi kabul etti. Diyarbakır'da bir ilki gerçekleştirdiğimiz fuar, çok verimli olmakla birlikte öğrencilerimizin ufkunu da açıyor. Tabi bu fuar sadece Diyarbakır değil, Türkiye'deki diğer şehirlere de örnek oldu. Kabul edilen 25 tane projemizi bugün ve yarın bu fuarda sergiliyoruz. Okul olarak TÜBİTAK'ın tüm projelerine istisnasız katılıyoruz ve hepsini de kazanacağız inşallah." ifadelerini kullandı.

Şehit Halil Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin; hafızlık, fen ve sosyal bilimler lisesi olmasının Diyarbakır için bir ilk olduğunu dile getiren Erdem, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda birçok kategoride sergi açıldığını ifade etti.


Diyarbakır da bilimsel faaliyetlerin gurur verici olduğunun altını çizen İl Müftü Vekili Mahmut Yıldızbaş, “Bu fuarın açılışı bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje okulunda ve kız öğrencilerimizin girişimleri ile yapılan bu fuara aynı zaman da katkı sunan Okul Müdürümüz Zekeriyya Erdem beyefendiye çok teşekkür ediyorum. Böylesi güzel bir programa iştirak etmekten onur duyduk ve mutlu olduk. İnşallah Bilim fuarının daha büyük projelere imza atacağına inanıyorum.” dedi. 

Diyarbakır İl Mili Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ise “Okulumuzun, öğrencilerine yönelik yapmış olduğu bu faaliyetten dolayı çok teşekkür ediyorum. Her biri geleceğin parlak yıldızıdırlar. Onlara desteğimiz hiçbir zaman bitmeyecektir. Onlar çalışacak ve üretecek, biz de elimizden geldikçe onlara yardım edeceğiz. Birçok konuda bizlere ciddi destek sunan kıymetli İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır hocamıza da teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
 

Editör: Mehmet Çalışkan