Diyarbakır İl Müftülüğü tarafından Kur'an kursları, İmam-Hatip Okulları ve Proje Okullarda hafızlığını tamamlayan 105 kız öğrenci için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

İcazet merasimine, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun eşi Sevim Karaloğlu,  İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı, Kur'an kursu öğreticileri, öğrenciler, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Merasimde konuşan Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut, “Hafızlık gerçekten çok faziletlidir. Cefası belki de zordur ama sonunda bereketi ile gelir. Tüm hafız kızlarımı tebrik ediyorum.” dedi.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, “Hafızlığını bitiren tüm kızlarımızı tebrik ediyorum. Her biri kendi evinin Aişesi, Fatıması ve Haticesi olacaklar. Hafızlıklarını bitirerek çok önemli bir başarı kaydettiler. Ama şimdi sahih dini kaynaklarından İslam’ın güzelliklerini okuyacaklar, öğrenecekler, yaşayacaklar ve en önemlisi de anlatacaklar.” diye konuştu.

İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı ise, “Diyarbakır’ımızda her yıl yüzden fazla kız öğrencimiz hafızlık tacını giyiyorlar. Kızlarımızın her daim yanında olan Kur’an Kursu öğreticilerimize çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Hafızlık İcazet Merasimi yapılan dua ve başarılı olan öğrencilere hafızlık belgeleriyle birlikte çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi. 
 

Editör: Mehmet Çalışkan