Diyarbakır İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Diyarbakır Şubesi, Ramazan Bayramında İdlibli 800 yetim ve öksüz çocuğa bayramlık kıyafet hediye etti.

Diyarbakır İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, beraberindeki heyetle Suriye'nin İdlib kentindeki ihtiyaç sahibi aileler ile yetim çocuklara hayırseverlerin emanetlerini ulaştırdı.

Diyarbakır İl Müftüsü ve TDV Diyarbakır Şubesi Başkanı Lütfü İmamoğlu, "Bugün Suriye’nin İdlib kentindeyiz. Çocukları mutlu edebilmek adına başlatmış olduğumuz giyim yardımı kampanyasıyla çocuklarımıza giysileri ulaştırmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Biz ve arkadaşlarımız ile bu mutluluğu paylaşmak istedik. Elbette daha fazlasını yapmayı arzulardık. Bugün en azından çocuklarımız bayram günü sevinsinler istedik. Türkiye Diyanet Vakfımızın ciddi bir hizmeti var burada. Biz de bu hizmete bir nebze katkıda bulunarak destek olmayı istedik. Rabbim emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Hayırseverlerimizin desteği olmasa bu işi başaramazdık. Hayırseverlerimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Allah ebeden razı olsun." dedi.

Yardım organizasyonu kapsamında yaklaşık 800 çocuğa elbise ve ayakkabı hediye edilerek bayram harçlığı dağıtıldı.

Türkiye’deki hayırseverlerin destekleriyle yapılan cami, Kur'an kursu ve mezarlıkları inceleyen Müftü İmamoğlu, burada görev yapan TDV gönüllülerinden bilgi aldı. 

Müftü İmamoğlu, Hatay Cilvegözü'nde bulunan Türkiye Diyanet Vakfı Lojistik birimini ziyaret ederek yetkililerle bayramlaştı.

Editör: Mehmet Çalışkan