Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), soğuk kış şartlarında "Çocuklar Üşümesin" diye Suriye'ye yönelik yardım seferberliği başlatmıştı.

İl ve ilçe müftülükleri düzenledikleri kampanyalarla TDV'nin yardım seferberliğine destek oldu. 

Bu kapsamda Diyarbakır İl Müftülüğü ve TDV Diyarbakır Şubesi iş birliğinde "Kardeşlerimiz Üşümesin" sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında 6 tır dolusu insani yardım malzemesi hazırlandı.

İlçe müftülükleri, TDV şubeleri ve hayırseverlerin desteği ile hazırlanan 6 tırlık insani yardım konvoyu, düzenlenen törenle Suriye'ye uğurlandı.

Suriye'deki yardım dağıtım çalışmalarına katılan Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Mehmet Sani Akın, "Türkiye Diyanet Vakfımızın başlattığı 'Yolun İyilik Olsun' kampanyası çerçevesinde, bizler de 'Kardeşlerimiz Üşümesin' sloganıyla yardım kampanyası başlattık. Başlattığımız bu yardım kampanyasına hayırseverlerin yoğun destekleri oldu. Bu vesileyle peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır'ımızdan hayırsever milletimizin destek ve katkılarıyla un, kömür, giyecek ve oyuncak gibi çeşitli kalemlerden oluşan yardımlarımızı, Suriye'deki mağdur ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Soğuk kış şartlarında hayat mücadelesi veren kardeşlerimizin çektiği sıkıntıları, hatta soğuk hava şartlarına dayanamayıp titreyen çocukların acısını yüreğimizde hissederek yola çıktık. Zira Efendimiz (s.a.s.), Müminleri, birbirlerini sevmede, merhamet ve şefkat göstermede bir bedene benzetiyor. Nasıl ki bedenin bir organı rahatsızlandığında diğer organları da uykusuzluk ve yüksek ateşle bu acıyı paylaşıyorsa müminler de birbirini sevmede birbirine şefkat ve merhamet konusunda böyledir buyuruyor. Diyarbakır İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Diyarbakır Şubesi olarak bu kampanyaya yoğun bir destek ve katkı sunan hayırsever milletimize ve söz konusu kampanyada emeği geçen ilçe müftüleri, din görevlileri ve TDV gönüllülerine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan