Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülecek vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek verecek.

Bu kapsamda Diyarbakır İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Diyarbakır Şubesi ev sahipliğinde "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Mustafa Erkan konuşmacı olarak katıldı.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Müftülük personeli ve din görevlileri hazır bulundu.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü İmamoğlu, “Her yıl olduğu gibi Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız insanlara yardım elini uzatmaya devam ediyor. Bu yıl da ihtiyaç sahibi ve yetimlere kurban etini sizlerin desteği ve çabası ile ulaştırılmak üzere bu semineri düzenlemiş bulunuyoruz. Sizlerin bu organizasyonda emeğiniz çok fazla. Her yıl daha kapsamlı bir şekilde sayıyı yükseltmek istiyoruz. Derdimiz yurt içinde ve yurt dışında insanlara kurban eti ulaştırmak. Özverili çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Ardından kürsüye davet edilen Başkanlık Vaizi Erkan ise “Türkiye ve dünyada düzenlenen vekaletle kurban organizasyonunda ülkemizin tüm müftülüklerinde canhıraş bir çabanın olduğunu görüyoruz. Biz de verdiğimiz sayılarla her yıl bir o kadar fazlalaştırarak insanlara kurban etlerini ulaştırma çabası içerisindeyiz. Diyarbakır’ın bu konuda ciddi bir uğraş gösterdiğinin farkındayız. Elbette bunun karşılığı ahirette Rabbimizden gelecektir inşallah.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan