Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan konferansın açış konuşmasını Okul Müdürü Zekeriyya Erdem yaptı.

9. Sınıf Kız öğrencilerinin katıldığı programda Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı ‘Gençliğin Önemi’ konulu konferans verdi. 

Kartı, "Gençlik rabbimizin sizlere bahşettiği çok büyük bir nimettir. İnsanlar bu yaşlarda çok verimli hizmetler yapabilir. Her biriniz hafızlık yapıp okulunu bitirerek hafız öğretmen, hafız mühendis, hafız müftü yardımcısı ve hafız kaymakam olacaksınız. Allah (c.c.) yar ve yardımcınız olsun. Bizi, siz sevgili öğrencilerimizle buluşturan Okul Müdürümüz Zekeriyya Erdem Bey’e çok teşekkür ediyorum. Ve siz kıymetli öğrenciler sabırla bizi dinlediniz. Verimli bir konferans olduğunu düşünüyorum. Katılım sağladığınız için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Okul Müdürü Erdem ise "Kıymetli İl Müftü Yardımcımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizleri kırmayıp davetimize icabet ettiler. Okulumuz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz adına İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır hocamız ve İl Müftü Yardımcımız Fatime Kartı hocamıza minnettarız. Ellerinden gelen tüm desteği bize sağlıyorlar. Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Yapılan dua ile son bulan konferans da, öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarına ait olan "Kur’an Yolu" tefsiri hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan