Diyarbakır’da "Pir Aziz Şenlikleri" kapsamında Hani ilçesinde yapımı tamalanan "Pir Aziz Parkı", dualarla hizmete açıldı.

Parkın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde gerçekleştirilen tören, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun konuşmasıyla devam etti.

Bakan Kasapoğlu, "Bakanlık olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gençler için her imkanı seferber etmekten bir adım geri durmayacağız. Gençler; insanlığın, mazlum milletlerin, gönül coğrafyasının umudu. Gençleri yarınlara daha güçlü ve donanımlı; bilimde, sanatta, edebiyatta, sporda, kültürde her alanda güçlü hazırlamak görevimiz. Bu yüzden Hani’de bulunduk, buradan kardeşliği, sporun evrensel gücünü, çocukların ve gençlerin yarınlara güçlü yürüyüşünü haykırıyoruz." dedi. 

Sonrasında konuşan Vali Münir Karaloğlu, "Diyarbakır’ı, her gence dokunacak, onları kötülüklerden ve kötü niyetli insanlardan koruyacak hizmetler yapacak tesislere kavuşturacaklarını" belirtti. 

Pir Aziz’in Abdulkadir Geylani’nin torunu olarak bilindiğini anımsatan İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ise "Pir Aziz, komutan olarak buralara gelmiş ve burada şehit düşmüştür. Gençlerimiz, burada metfun bulunan Pir Aziz’in manevi atmosferinden istifade edilecek." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan