Diyarbakır İl Müftülüğü, "İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Temel Dini Bilgiler Yarışması" düzenledi.

Çok sayıda vatandaşın katılımıyla İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen yarışmada erkek ve kız kursiyerler il birinciliği için mücadele etti.

Yarışmanın açılışında konuşan Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı, "Tabiki yapmış olduğumuz yarışmanın kaybedeni yoktur. Yarışmaya katılan öğrencilerimiz zaten gelmiş oldukları ilçelerimizden dereceye girerek gelmişlerdir. Biz bugün onların içinden bir değerlendirme yapacağız. Öğrencilerimize başarılar diliyorum. Allah yardımcıları olsun." ifadelerini kaydetti.

Ardından gerçekleştirilen yarışmada komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda Temel Dini Bilgiler Yarışması erkekler kategorisinde Silvan'dan Fırat Kahraman, kızlar kategorisinde ise Bismil'den Hilal Deveci birinci olurken, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması erkekler kategorisinde Hani'den Muhammed Talha Bozkurt, kızlar kategorisinde ise Kayapınar'dan Remziye Demirel birinci oldu.

Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu tarafından takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan