Diyarbakır İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik bürosunda çalışan din görevlileri, kadınlara din hizmeti sunmak için tüm ilçeleri dolaşıyor.

Kadın irşat ekipleri, Diyarbakır’daki tüm kadınlara din hizmeti ulaştırmak için ilçe ilçe dolaşarak vaaz ve irşat hizmetlerine devam ediyor.

İrşat hizmetlerini Aile ve Dini Rehberlik Bürosunda görevli kadın din görevlileri gerçekleştiriyor.

Din görevlileri çeşitli konularda konferanslar düzenleyerek vatandaşları bilgilendiriyor. Ayrıca ailelerin karşılaştıkları problemleri aşmaları için rehberlik yapıyor. 

Kadınlara ulaşarak dertlerine ve sıkıntılarına çözüm olmak istediklerini belirten Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Uzman Vaiz Telvin Özkaya, “Çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Büyük bir özveri ile gece gündüz demeden derdi ve sıkıntısı olan tüm vatandaşlara faydalı olmak için çalışıyorlar. İnsanlara yardımcı olmak bizleri de mutlu ediyor. Onların dertleriyle dertlenip, sevinçleriyle sevinç yaşıyoruz. Duygularımızı karşılıklı paylaşıyoruz. Bayanların istekleri çok önemli, bu yüzden irşat faaliyetlerinin kapsamını genişletip daha çok insana faydalı olmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan