Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” temasıyla kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri, il ve ilçe müftülükleri koordinesinde ülke genelinde devam ediyor.

Bu kapsamda Diyarbakır İl Müftülüğü “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konulu konferans düzenledi.

Konferansa Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Baz konuşmacı olarak katıldı.

Ulu Cami İmam Hatibi Hidayet Yılmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansta konuşan İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, “Tüm din görevlilerimizin ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyorum. Konferansa katılımınız için teşekkür ediyorum. Görevinizi layıkıyla yapıyorsunuz. Allah muvaffak eylesin.” dedi.

“Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konulu konferansını vermek üzere kürsüye davet edilen Prof. Dr. İbrahim Baz ise “Hocalarımızla böylesi bir konferansta buluşmak benim için çok güzel bir duygu. Her birimizin vazifemizle ilgili anıları var. Bu anılarımızla tecrübe kazanıyoruz. Tecrübelerimizle hayatımızı şekillendiriyoruz. Bölgemiz Mem-u Zin’in şehridir. Buralar ilahi aşkın şehridir. Maneviyatın zirvede olduğu bir bölgede yaşıyoruz. Bunun kıymetini bilip ona göre hizmet etmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Konferansın ardından “Camiler ve Din Görevlisi Haftası” kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren din görevlilerine ödülleri takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan