Lice İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ile Lice Gençlik ve Spor Müdürlüğünce gençlere yönelik “Gençlik Ecdat Yolunda” isimli proje başlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı “Gençlik Projeleri Destek Programı” kapsamında “Lice Gençliği Ecdat Yolunda” projesi ile gençler, Çanakkale ve İstanbul’da tarihi ve kültürel yerleri ziyaret ederek tarihi şahsiyetleri ve şehitleri dualarla andı.

Gençlere rehberlik eden Uzman Rehber Önder Önsal, “Yapılan bu gezi çok anlamlı. Çünkü Diyarbakır da yaşayan gençler İstanbul ve Çanakkale tarihi tam anlamıyla keşfedemiyorlar belki de imkân bulamıyorlar. Bu vesile ile İstanbul ve Çanakkale tarihi ve manevi atmosferini teneffüs etmiş oluyorlar. Gezide önemli payı bulunan Lice İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü’ne çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Lice İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Vedat Orak ise “Amacımız gençlere İstanbul ve Çanakkale tarihini, tarihi mekanları ve manevi yerlerini ziyaret ederek göstermek ve bu şekilde gençlerimizin bilgi sahibi olabilmelerini sağlamaktır. Bundan sonra inşallah bu gibi etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Bizlere rehberlik hizmetlerinde bulunan İstanbul rehberimiz Önder Önsal ve Çanakkale rehberimiz ise Onur Akgül’e çok teşekkür ediyorum. Gençler çok mutlu oldu. Onların mutluluğu bizleri de memnun etti.” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında gerçekleştirilen geziye 20 genç katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan