Lice İlçe Müftülüğü tarafından din görevlilerine yönelik düzenlenen "Bağımlılık ile Mücadele" semineri Lice Hükümet Konağı konferans salonunda gerçekleştirildi.

Programda konuşan İlçe Müftüsü İlyas Baştuğ, uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadelede toplumun bilinç düzeyini arttırılmasının ve uygulanması gereken faaliyetlerin ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve koordinasyon içerisinde yürütülmesi noktasında seminerlerin önemli olduğuna dikkat çekti.

Lice Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Mehmet Kılıç ise Uyuşturucu/Bağımlılık ile Mücadele konulu bir sunum yaptı.


Kılıç, "Toplumlarının karşı karşıya kaldığı en önemli problemlerden biri olan uyuşturucu madde sorununun bütün insanlık için taşıdığı risk ve tehditler her geçen gün artarak devem ediyor. Bu durum hem günümüz gençliği hem de gelecek nesiller için büyük tehlike arz ediyor. Türkiye’de uyuşturucu madde, tütün ve alkol bağımlılığı hızla artıyor. Maddeye başlama yaş oranları ise gittikçe düşüyor. İnsanlık için ve ülkemiz için uyuşturucu ve bağımlılık büyük bir risktir." şeklinde konuştu.

Bağımlılığın birçok türleri olduğunu ifade eden Kılıç. "Bağımlılık dediğimiz zaman aklımıza ilk önce ilaç tanımına da uyan bazı kimyasal veya bitkisel maddelere duyulan bağımlılık gelir. Bunun yanında alkol bağımlılığı, sigara bağımlılığı alışveriş bağımlılığı, internet bağımlılığı, kumar bağımlılığı gibi bağımlılık türleri de vardır. Bütün bağımlılık türlerinde ortak olan nokta, hangisi olursa olsun olumsuz sonuçlarına rağmen davranışa ve kullanımına devam edilmesidir." dedi 

Editör: Mehmet Çalışkan