Proje kapsamında Hakkâri Müftülüğü’nden imam hatip Medeni Kazak, Palandöken İlçe Müftülüğünden Samet Yüzügüldü, Siirt Müftülüğünden müezzin kayyım İsa Utlu Ağrı müftülüğünün daveti üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Faruk Turhan’ın başkanlığında din görevlileriyle buluşarak tecrübe paylaşımı yaptı.

Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açış ve selamlama konuşmasını yapan İl Müftüsü Tandoğan Topçu, “Duvar örülürken duvarın düz olması için ip kullanılır eğer ki ip kullanılmadan duvar örülürse duvar eğri olur ve kısa sürede yıkılmaya mahkûm olur. Din Görevlileri de toplum içinde duvarın düz olması için kullanılan ip gibidirler. Bizler yüklenmiş olduğumuz görevin peygamber görevi olduğunu unutmadan bu bilinçle hareket ederek görev ve sorumluluklarımızı yerine layıkıyla getirmekle mükellefiz. Hem görevimizde hem de üstlenmiş olduğumuz her türlü vazifede bir ip misali olmayı Rabbim bizlere nasip etsin.” dedi.

Örnek proje ve çalışmalarını aktarmak üzere Ağrı Müftülüğünün davetlisi olarak programa katılan heyet, projelerini paylaştı.

Editör: Mehmet Çalışkan