Çınar İlçe Müftülüğü koordinesinde oluşturulan "İlim Halkaları" kapsamında, din görevlileri her ay bir araya gelerek tecrübe paylaşımında bulunuyor.

Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan Çınar İlçe Müftüsü Abdülhamit Turgut, şunları kaydetti:

“Personel arasındaki iletişimi daha etkin ve verimli kılmak ve topluma daha iyi hizmet sunmak adına, İlçemizde görev yerleri birbirlerine yakın olan din görevlilerimiz arasında grup oluşturduk. Her grubun bir başkanı var ve başkan bir sonraki ay düzenlenecek olan ilim halkasının konusunu, gününü ve saatini belirleyerek, hocalarımızın detaylı araştırma ve inceleme yaparak gelmelerini sağlıyor. Bu verilen sürede din görevlileri birçok kaynağı tarıyor, böylece farklı düşünce ve görüşlerle bilgi alışverişinde bulunuluyor ve bilgiler harmanlanıyor.

İlim halkalarında sadece dini konular ele alınmıyor, güncel hayata dair problemler konuşularak cemaatin bilinçlendirilmesi ve olası çözüm yolları üzerinde duruluyor.”

Minik eller, büyük maharetler

Öte yandan Çınar İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri,  kendi elleriyle elişi kâğıtlarından yaptıkları çiçekleri, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle din görevlilerini temsilen İlçe Müftüsü Abdülhamit Turgut’a takdim ettiler.

İlçe Müftüsü Abdülhamit Turgut; “Merkez 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerimizin bu anlamlı ziyaretleri ve hediyeleri bizi mutlu etti. Miniklerimizin temel bilgi ve becerilerini kazandıkları, zihinsel yeteneklerinin hızlı bir şekilde geliştiği ve biçimlendiği yaş aralığında olan çocuklarımız, değerler eğitimi ile dini bilgiler öğreniyor; sevgi, saygı, merhamet, paylaşma, yardımseverlik ve hoşgörü gibi güzel alışkanlıklar kazanıyorlar. Böyle özel günleri unutmamaları ve hocalarımızın verdiği eğitimin meyvesini görmek bizi ayrıca heyecanlandırdı. Çocuklarımıza ve onları yetiştiren öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan