Bağlar İlçe Müftülüğü koordinesinde Ebedinoğlu ailesi ve hayırsever iş insanlarının desteğiyle yapımı tamamlanan Alişan Meliha Ebedinoğlu Mega Sanayi Sitesi Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “Mega Sanayi Sitesi'nde bugün Allah’ın evi bir camiyi hep beraber açıyoruz. Her şeyden önce Rabbim camiyi yapanın, yaptıranın niyetlerini kabul etsin” dedi.

Mega Sanayi Sitesi'nin yeni oluşturulduğunu ve Diyarbakır’ın önemli üretim merkezlerinden biri haline geldiğini kaydeden Vali Karaloğlu, insanların en önemli sosyal alanlarından birinin de manevi ihtiyaçlarını giderebileceği ibadet mekanları olduğunu söyledi.

Karaloğlu, “Bu mekanlar elbette ki bir ibadet yeri ve camilerdir. Ama bu sanayi sitesinin de bir sosyal alanı. İnsanların gelip iş dışında buluştukları, sohbet ettikleri, tanış oldukları bir adres olacak” diye konuştu.

Caminin yapımına destek olan Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Alican Ebedinoğlu’na ve ailesi ile caminin yapımına katkı veren herkese teşekkür eden Karaloğlu, Peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır’ın Anadolu’da İslam’la şereflenmiş ilk şehir olduğuna vurgu yaparak, Diyarbakır’da mabetlerin ve camilerin yapılmasının, minarelerde ezanın kıyamete kadar okunmasının çok önemli olduğunu kaydetti.

Mega Sanayi Sitesi içerisinde 2 yıl önce inşaatına başlanılan Kur’an kursu, cami müştemilatı ve ibadethane bölümleri olarak inşa edilen üç katlı cami, İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’ın yaptığı dua ile ibadete açıldı.

Açılış programına Vali Münir Karaloğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Bağlar Kaymakamı Yavuz Güner, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, DESOB Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ebedinoğlu, siyasiler ve kurum temsilcileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan