Müslüman olmak istediğini belirterek Sur İlçe Müftülüğüne başvuran Finlandiya vatandaşı Kirsi Emila Lahtinen için "İhtida Merasimi" düzenlendi.

Eşiyle birlikte Diyarbakır’ı gezmeye gelen Lahtinen, Diyarbakır Ulu Camii’ni ziyareti sırasında Cami Rehberi Abdülmenap Aydın’dan İslamiyet hakkında öğrendiği bilgilerle Müslüman olmaya karar verdi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde konuşan İlçe Müftüsü İlhan Günay, “Kirsi Emila, eşinin telkinleriyle aslında İslamiyet’i az çok biliyordu. Lakin Sur İlçe Müftülüğünde Ulu Camii Rehberi olan Abdülmenap kardeşimizin Ulu Camii tanıtımı ve aynı zamanda İslamiyet ile alakalı verdiği bilgilerle Kirsi Hanım Müslüman olmaya karar verdi. Bu bizi hem sevindirdi hem de duygulandırdı.” dedi.

Müftü Günay, “Hanımefendinin İslamiyet’i seçmesine vesile olan öncelikle eşi Emin Bey’e ve personelimiz Abdülmenap hocamıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Lahtinen ise “Şu an çok duygu yüklü bir an yaşıyorum. Ulu Camii'ni sosyal medyada çok görmüştüm. Ama canlı bir şekilde ziyaret etmeyi de çok istiyordum. Bugün ziyaret maksadı ile camiye geldik. Cami Rehberi olan hocamız bizlere hem camiyi tanıttı hem de İslamiyet hakkında bilgiler verdi. Çok teşekkür ederim. Kendimi çok mutlu hissediyorum. Huzur doluyum.” ifadelerini kullandı.

Merasim, Lathinen’in Kelime-i Şehadet getirmesinin ardından yapılan dua ile tamamlandı.

Müslüman olduktan sonra “Lena” ismini alan Lathinen’i tebrik eden Müftü Günay, Kur'an-ı Kerim ile Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan çeşitli kitaplar hediye etti.

Editör: Mehmet Çalışkan