Diyarbakır Bağlar'da ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacıyla hazırlanan "Hayır Marketi" açılışına İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, İl Müftü yardımcıları, Bağlar Kaymakamı Yavuz Güner, ilçe müftüleri, TDV gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Bağlar Kaymakamı Güner, İlçe Müftülüğü ve hayırsever iş adamlarının katkılarıyla bu güzel hizmeti ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını belirterek Türkiye Diyanet Vakfı Bağlar Şubesi ve din görevlileri tarafından belirlenen ihtiyaç sahiplerinin, bu çarşıdan faydalanabileceğini ifade etti.

"Din görevlilerinin hayırda yaruştıklarına şahit oldum"

Din görevlileri ve gönüllerinin hayırda yarıştıklarına şahit olduğunu kaydeden Güner, "Bu marketimiz artık yardımlaşma örneğinin kurumsallaştığı ve ihtiyaç sahiplerine umut kapısı olan bir yer olmuştur. Bu güzel hayırda emeği ve öncülüğü bulunan başta İlçe Müftümüz Hasan Yardak olmak üzere tüm hayırseverlerimize, din görevlilerimize ve gönüllülerimize şükranlarımı sunarım." dedi. 

Hedeflerinin ihtiyaç sahiplerini gözetmek olduğunu belirten İl Müftüsü Karabayır ise "İhtiyaç sahibi kardeşlerimizi tespit edip onları mahcup etmeden hizmet etmeyi üzerimize borç biliyoruz. Bu hayır marketimizin Bağlar ilçemize kazandırılmasında emeği olan başta İlçe Öüftümüz Hasan Yardak hocamıza ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllü üyelerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kurum olarak birçok hayır faaliyetine imza attıklarına vurgu yapan İlçe Müftüsü Hasan Yardak, Osmanlı dönemindeki "sadaka taşı, zimem defteri ve askıda ekmek" uygulamalarını hatırlatarak, açılışı yapılan hayır marketine hayırseverler tarafından bırakılan emanetlerin büyük bir özveriyle gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Karabayır'ın duası ile "Hayır Çarşısı" kapılarını hayra açtı.

Editör: Mehmet Çalışkan