Diyanet İşleri Başkanlığınca "2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında din görevlilerine yönelik Türkiye genelinde düzenlenen Ezanı Güzel Okuma Yarışması 1. Bölge Finali Diyarbakır’da gerçekleştirildi.

Kovid-19 tedbirleri eşliğinde düzenlenen yarışma, Sur İlçe Müftülüğüne bağlı tarihi Kurşunlu Camii'nde (Fatih Paşa) gerçekleştirildi.

Diyarbakır Müftülüğü ev sahipliğinde düzenlenen yarışmaya Diyarbakır, Adıyaman, Mardin, Batman, Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya ve Elazığ il birincileri katıldı.

Her yarışmacının ezanı en güzel şekilde okuduğunu vurgulayan Komisyon Başkanı ve Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih Çatmakaş, "Her biriniz bulunduğunuz illerde birinci olup bölge finaline hak kazanmış kişilersiniz. Görev yaptığınız illerde en güzel ezan okuyan kişilersiniz. Ezanı Güzel Okuma Yarışması ile biz sadece Türkiye finalinde yarışacak yarışmacıyı belirlemek zorundayız. Yarışmaya gelerek bizleri memnun ettiniz. Güzel seslerinizi dinleyerek gönül dünyamızı şenlendirdiniz." dedi.

Komisyon üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda yarışmaya Şanlıurfa’dan katılan İsmail Demirci bölge birincisi oldu.

Editör: Mehmet Çalışkan