"2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığınca imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticileri arasında çeşitli yarışmalar düzenleniyor.

İllerde yapılan elemelerde birinci olan din görevlilerinin katılımıyla bölge finalleri gerçekleştiriliyor.

Bu doğrultuda “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali” gerçekleştirildi.

Gaziantep  İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışmaya il birincileri katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin başkanlığında oluşan komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda, Diyarbakır Lice İlçe Müftülüğünde İmam Hatip olarak görev yapan Muhammed Aslan birinci oldu. 

Yarışmada konuşan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Şahin, "Yarışmada birbirinden yetenekli hocalarımızı dinledik. Netice itibariyle her bir hocamız kendi şehrinde birinci olmuş ve bölge finaline katılmaya hak kazanmışlar. Biz de bugün onlardan bir kişiyi Türkiye finaline göndermek için burada bulunuyoruz. Hocalarımız gerçekten icra ettikleri okuyuşlar ile bizleri çok heyecanlandırdılar. Açıkçası seçim yapmak da kolay olmadı. Ama en nihayetinde bir hocamız birinci oldu. Diyarbakır’ı temsilen Muhammed Aslan kardeşimiz okuyuşu ile birinci oldu. Hocamızı tebrik ediyorum. İnşallah Türkiye finalinde de güzel bir okuyuş gerçekleştirecektir." dedi.

Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar ise, "Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finalinin ev sahibi olmaktan mutluluk duyuyoruz. Tüm hocalarımızı dinledik. Ağızlarına ve yüreklerine sağlık. Birinci olan Muhammed Aslan kardeşimi tebrik ediyorum. Dereceye giren diğer hocalarımıza da çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yarışmaya katılan katılımcılara ödüllerini Gaziantep Valisi Davut Gül takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan