Dicle İlçe Müftülüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik yardım seferberliği başlatıldı.

Müftülük ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte yürüttüğü “İhtiyaç Sahibi Öğrencilerimizi Giydirme” kampanyası kapsamında, bin 300 öğrenciye kıyafet yardımında bulunuldu.

Dicle İlçe Müftüsü Mehmet Sani Akın; “Yüce Rabbimiz razı olduğu salih kulları hakkında Kur'an-ı Kerim’de; ‘Onlar hayırda birbirleriyle yarışırlar.” buyuruyor. Peygamber Efendimiz (s.a.s) ise; ‘Kişinin kendi malı, hayır ve iyilikler yaparak infak edip önceden gönderdiği mallardır. Mirasçısının malı ise harcamayıp geriye bıraktığı menkul, gayrimenkul her türlü maldır.’ buyuruyor. Bizler de Cenab-ı Hakk’ın razı olduğu bu amelleri gerçekleştirmek üzere, Kaymakamlık öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü olarak ‘İhtiyaç Sahibi Öğrencilerimizi Giydirme’ kampanyası kapsamında bin 300 öğrenciyi giydirip sevindirmeyi hedefledik.”

İlçe Müftüsü Akın, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Maddi manevi desteğini esirgemeyen hayırsever kardeşlerime teşekkür ediyorum. İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır hocamız, İlçemizde bir okulu İstanbul'daki bir lise ile kardeş okul yaparak bize öncülük edip minik yüreklerin ısınmasına ve sevinmesine vesile oldu. Allah razı olsun.”

Editör: Mehmet Çalışkan