Dünyanın dört bir yanında mazlum ve mağdurların umudu olan, yaptığı sosyal ve kültürel yardımların yanında eğitim alanında yaptığı çalışmalarla da dikkat çeken Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli yerlerinde ilkokul, ortaokul ve liselerde kütüphane açmak için "Gönül Kütüphanemiz" projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında Diyarbakır Müftülüğü Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Kolları Koordinatörlüğünce kermes düzenlendi.

Türkiye Diyanet Vakfı Diyarbakır Şubesi Kadın Kolları koordinesinde hazırlanan hediyelik eşya ve yiyeceklerden elde edilen gelir ile Bağlar Nuri Zekiye Has Ortaokulu'nda kütüphane oluşturuldu.

Konuya ilişkin Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı, "Türkiye Diyanet Vakfımızın 'Gönül Kütüphanesi' projesi kapsamında iki okulumuzda kütüphane kurduk. Şu an içinde bulunduğumuz Zeki Nuriye Has Ortaokulu bu okullardan biri. Muş ilimizi de kardeş şehir seçtik. Orada da seçilecek bir okula kütüphane kurulması için elimizden gelen desteği vereceğiz. Kermesin gelirleri ile yapılan kütüphanemize destek veren tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum. Allah razı olsun." dedi.

Okul Müdürü Recep Zengin ise "Diyarbakır İl Müftülüğü ve TDV Diyarbakır Şubemize okulumuzda açmış olduğu 'Gönül Kütüphanesi' için okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler adına teşekkür ederim. Okulumuz öğrencileri uluslararası başarılar gösteriyor. Lise anlamında da çalışma ortamı oluşturmaya çalışıyoruz. Bu anlamda bize destek oldunuz, Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Eğitim Uzmanı İsmet Şahin de "Kütüphanemiz için Diyanet İşleri Başkanlığımızın yayınları ve TDV yayınlarından oluşan kitaplarımızla destek sağladık. Öğrencilerin istifade edebileceği bir kütüphane olmasının yanında öğretmenlerimizin de faydalanacağı eserleri getirdik. İnşallah hayırlara vesile olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kütüphane açılışına Müftülük personeli, TDV Diyarbakır Kadın Kolları Koordinatörü Mevlüde Karadaş ve TDV Kadın Kolları gönüllüleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan