Bağlar İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) tarafından Kur’an kursu öğreticisi adaylarına yönelik “Tashih-i Huruf Kursu” düzenledi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınavında başarılı olan 12 adayın katıldığı kurs ile Diyanet İşleri Başkanlığında görev alacak olan Kur’an kursu öğreticilerinin daha etkin ve verimli bir hizmet sunması amaçlanıyor.

Haftada iki gün olacak şekilde planlanan kursta adaylara, alanında uzman öğreticiler tarafından Kur’an-ı Kerim öğretiminin yanı sıra Tefsir, Fıkıh, Hadis, Kelam ve İslam Tarihi dersleri ile mesleki bilgilerde veriliyor.

Kursta adayların atanmadan önce mesleğin incelikleri ve sorumlulukları hakkında bilgilendirildiğini ifade eden Bağlar Müftülüğü Vaizi ve ADRB Koordinatörü Gülten Gümüş Andiç, "İlimizde çalışan gerek fahri öğretici gerekse TDV gönüllülerimizden gelen talep üzerine daha önce Tashih-i Huruf eğitimi almış hocalarımızla görüşülüp gönüllü olarak projede yer almaları sağlanmıştır. Hocalarımızın büyük bir fedakarlık ve özveriyle derse girmeleri kursiyerlerimizi daha çok motive etmektedir. Projeyle Diyanet camiasına daha donanımlı personel kazandırmayı hedefliyoruz. Bağlar Aile ve Dinî Rehberlik Bürosunda yaptığımız kursumuz 6 aylık bir süreci kapsayacaktır.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan