Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde; "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen 2020 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu’na destek artarak devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından başlatılan 2020 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu'na bir destek de Bismil İlçe Müftülüğünden geldi.

Bismil'de ilk kurban bağışını yapan İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bismil Şube Başkanı Ahmet Durmuş; "Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde 27 yıldır devam eden kurban bağışı organizasyonu ile 145 ülkede ve 436 bölgede kurbanlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır." dedi. 

- Amacımız, gönül köprüleri kurmaktır

"Amacımız; yurt içinde ve yurt dışında yardım eli uzanmayan kardeşlerimize yardım elimizi uzatmak ve gönül köprüleri kurmaktır." ifadesini kullanan Müftü Durmuş; "Vakfımız, vekaleten kurban organizasyonları kapsamında her geçen yıl bir önceki yıldan daha fazla bağış alarak halkın teveccühünü kazanmıştır." dedi.

Vekaletle kurban bağışı yapmak isteyen vatandaşlara çağrıda bulunan Durmuş; "Vatandaşlarımız vekaletle kurban bağışlarını İlçe Müftülüğü, TDV Şubesi ve din görevlileri aracılığı ile yapabilecekleri gibi PTT ve anlaşmalı bankalar vasıtasıyla da Türkiye Diyanet Vakfına güvenle verebilirler." şeklinde konuştu.

Müftü Durmuş’un kurban vekaletini Türkiye Diyanet Vakfı adına kabul eden Türkiye Diyanet Vakfı Bismil Şube Sorumlusu Fatih Gök, bağış makbuzunu Durmuş'a takdim etti.

Vekalette kurban organizasyonu esnafa anlatıldı

Türkiye Diyanet Vakfı Bismil Şube gönüllüleri ve din görevlileri esnaf ziyaretleri yaparak TDV Vekaletle Kurban Organizasyonu hakkında bilgi verdi ve bağışları kabul etti.

Editör: Mehmet Çalışkan