Yenişehir İlçe Müftülüğü tarafından yapımı tamamlanan Aile ve Dini Rehberlik Bürosu açıldı.

ADRB bürosu açılışı için düzenlenen programa Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikçi, İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı, Yenişehir İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç, ilçe müftüleri, ADRB koordinatörleri, kurum amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış programında konuşan Kaymakam Murat Beşikçi, "Açılışını yapacağımız bu büronun, ailelerimize ve çocuklara hizmet etmesi açısından önem taşıdığını ifade etmek istiyorum. Böyle bir hizmete vesile olanlara teşekkür ediyorum," dedi.

Yenişehir İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç ise şunları kaydetti:

"Aile ve Dini Rehberlik Büromuzun kuruluş amacı; toplumumuzun aile hakkında dini açıdan doğru bilgilendirilmesini sağlamak, aile yapısının korunmasına katkıda bulunmak, halkımızın dini içerikli soru ve sorunlarına çözüm üretmektir Şimdiye kadar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün çocuk evlerinde programlar düzenleniş, ev ve apartman sohbetleri tertiplemiştir. 'Köyümden Kursuma Gidiyorum' projesiyle de her hafta bir köyden getirdiği kızlarımızı, yatılı Kur'an kursumuzda misafir eden Büromuz, toplumun bütün bireylerine ve problem yaşayan ailelere dini rehberlik hizmeti de sunmaktadır."

İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’ın yaptığı duanın ardından Yenişehir İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu açıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan