Diyanet İşleri Başkanlığınca 2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında üniversite öğrencileri arasında Hz. Peygamber sevgisini ve örnekliğini canlı tutmak, Mevlid-i Nebi Haftası'na ilişkin farkındalık oluşturmak ve Başkanlığın gençlere yönelik hizmetlerine ivme kazandırmak amacıyla ülke genelinde "Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması" düzenleniyor.

"Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması" ile gençlerin bilgi seviyelerini ölçmekten ziyade Hz. Peygamberi (s.a.s.) tanıma, onun mesajını anlama ve örnek yaşantısının hayata tatbik edilmesi hedefleniyor.

Diyarbakırlı gençler yarışmaya, manevi rehberler öncülüğünde “O’nun Gibi Yaşamak’ adlı kitabın mütalaasını yaparak hazırlanıyor.

Bu kapsamda KYK Selahaddin Eyyubi Yurdu'nda kalan üniversite öğrencileri, okuma atölyesinde manevi danışmanlar rehberliğinde kitabın mütalaasını yaparak soru çözümleri gerçekleştirdi.

Çalışmalar hakkında Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan manevi rehberler, amacın Hz. Peygamberi tanımak ve onun gibi yaşamak olduğunu ve gençlerin daha sınava girmeden Hz. Peygamberin hayatını, ahlakını ve yaşantısını okuyarak öğrendiğini ifade etti.

"Kaybedeni Olmayan Yarışma"  sloganıyla gençleri yarışmaya davet ettiklerini belirten manevi rehberler, okuma atölyelerinde yapılan mütalalar ve soru çözümleriyle yarışma heyecanını gençlerle birlikte yaşadıklarını kaydetti.

7 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan yarışmada her ilden birinci olan bir erkek ve bir kız öğrenci, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından umre ile ödüllendirilecek.

Yarışmaya katılan diğer öğrencilere ise müftülüklerce çeşitli hediyeler takdim edilecek.

Editör: Mehmet Çalışkan