Kaymakamlık tarafından inşa edilip Diyanet İşleri Başkanlığına devredilen Aliya İzzetbegoviç Kur’an Kursu’nda ilk dönem tamamlandı.

Yenişehir İlçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Aliya İzzetbegoviç 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda eğitim gören öğrenciler, “ilk karne” heyecanı yaşadı.

Öğrencilere karnelerini vermek üzere düzenlenen programa Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikci, İl müftü yardımcıları Nihat Koç ve Fatime Kartı, Yenişehir İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç, Kur'an kursu öğreticileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

4 6 yaş grubu Kur’an kurslarının öneminin artık daha iyi anlaşıldığını belirten Kaymakam Murat Beşikci, “Diyanet İşleri Başkanlığı 2013 yılında 'Anne Çocuk Kur'an Öğreniyorum' projesi kapsamında 4-6 yaş grubu öğrencilerine yönelik anasınıfı eğitimlerini başlattı. Tabi bu eğitimler öncelikle Milli Eğitim Bakanlığının okul öncesi eğitim politikaları ve mevzuatlar dâhilinde yapılırken, bunun yanında değerler eğitimi, manevi eğitim ve Kur'an-ı Kerim eğitimlerini de kapsıyordu. Vatandaşlarımız tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı. Bu birkaç sene içerisinde 4-6 yaş Kur'an kursu sayısı 3 binleri buldu, öğrenci sayısı 100 bini aştı. Bu kapsamda Yenişehir Kaymakamlığı geçtiğimiz günlerde faaliyete geçirdiği Aliya İzzetbegoviç Gençlik Merkezi’ni yaparak 4-6 yaş grubu öğrencilere tahsis etti. Öğrenciler hem anaokulu eğitimi hem de okul öncesi eğitimlerini bir arada alarak isabetli bir karar olduğunu velilerimiz, ailelerimiz ve öğrencilerimiz görmüş oldu.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan