İmam Hatip Hüseyin Aykan öncülüğünde köylülerin, hayır sahiplerinin ve Türkiye Diyanet Vakfı Diyarbakır Yenişehir Şubesinin katkılarıyla yapımı tamamlanan Abdullah Bin Abbas Camii, cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.

Cuma namazı öncesinde İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır cemaate hitap etti, İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç ise hutbe irad edip cuma namazını kıldırdı.

Cuma namazının ardından İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’ın yaptığı dua ile Abdullah Bin Abbas Camii ibadete açıldı.

Caminin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden İl Müftüsü Karabayır; “Öncelikle bu camiye sahabi ismi verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Allah sizi Abdullah Bin Abbas'a, onun hocası, onun üstadı ve hepimizin Efendisi Peygamberimize (s.a.s.) komşu eylesin. Onun ahlakıyla ahlaklanan nesiller yetiştirmeye bizi muvaffak eylesin.” dedi.

Kaymakam Murat Beşikci ise şöyle konuştu:

“Caminin yapılmasında köy halkımızın büyük emekleri oldu. Camimizin bundan sonraki eksiklerini biz tamamlayacağız. En azından içerisi tamamlanmış, güzel bir eser olmuş. Tabi biz ne kadar güzel camiler imar etsek de inşa etsek de camilerimiz cemaatle dolmadıkça, çocuklarımızın kahkahaları oralarda yankılanmadıkça ve hanımlarımızın nezaketi orada olmadıkça bir anlam ifade etmiyor.”

Son olarak söz alan İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç, caminin sadece 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını belirterek; “İmam Hatip Hüseyin Aykan’ın koordinesinde köylülerin, hayır sahiplerinin ve TDV Yenişehir Şubesinin katkılarıyla yapımı tamamlanan Yaytaş Mahallesi Abdullah Bin Abbas Camii’nin bugün cuma namazında beraatini vererek hizmete açtık. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Program cami beraatının İmam Hatip Hüseyin Aykan'a takdim edilmesi ile tamamlandı.

Caminin açılışı için düzenlenen törene İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikci, Yenişehir Jandarma İlçe Komutanı Murat Uslu,
İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç ile din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

---

İlahiyat Akademi öğrencileri kahvaltı programında buluştu

Diyarbakır İl Müftülüğü koordinesinde üniversite öğrencilerine yönelik açılan “İlahiyat Akademi” öğrencileri, kahvaltı programında buluştu.

Türkiye Diyanet Vakfı ile ilahiyat fakülteleri arasında imzalanan protokol kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik açılan “İlahiyat Akademi” öğrencileri, Diyarbakır İl Müftülüğünce düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.

Kahvaltı programına Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, İl Müftü yardımcıları, İlahiyat Akademi Koordinatörü Ahmet Akdeniz ve Akademi öğrencileri katıldı.

Programda öğrencilerin görüş ve önerilerini dinleyen İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, sonrasında öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilere mesleklerinde samimi ve ihlaslı olmaları gerektiğini belirten Karabayır, ilahiyat fakültesi öğrencilerine hafızlık yapmalarını, İslami ilimlerde yetkin olmalarını ve hadis ilmine ayrı bir önem vermelerini tavsiye etti.

TDV Eğitim ve Kültür Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış Diyarbakır’da

Öte yandan Türkiye Diyanet Vakfı Eğitim ve Kültür Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış, “İlahiyat Akademi Kış kampı” öğrencilerini ziyaret etmek amacıyla Diyarbakır’a geldi.

Kocamış, Diyarbakır programına İl Müftülüğü ziyaretiyle başladı.

İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, İl Müftülüğü ile “İlahiyat Akademi” iş birliğinde sürdürülen faaliyetler hakkında Yavuz Kocamış’a bilgi verdi.

Kocamış ise Diyarbakır İl Müftülüğünün İlahiyat Akademi öğrencilerine verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Müftülük ziyaretinin ardından İlahiyat Akademi Öğrencileri ile bir araya gelen Kocamış, Türkiye Diyanet Vakfının kuruluş amacı ve hizmetleri hakkında öğrencilere bilgiler verdi.

Vakfın Akademi öğrencilerinden beklentilerini dile getiren Kocamış, başta kişisel gelişimleri olmak üzere yaşadıkları şehirden başlayarak ülkeleri ve ümmet için faydalı birer birey olmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan