Uluslararası ilahiyat öğrencilerinden Afrika ve Yemen’e destek

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde sürdürülen Uluslararası İlahiyat Programı (UİP) kapsamında Türkiye’de eğitim alan öğrenciler, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı ziyaret etti.

Öğrenciler, “Bir Damla Hayat” başlığı altında düzenledikleri “Afrika’da Su Kuyusu Açma Projesi” ve Türkiye Diyanet Vakfınca yürütülen “Yemen’e Sessiz Kalma” kampanyası kapsamında topladıkları yardımların çeklerini, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a takdim etti.

Ankara, İstanbul, Konya ve Bursa’daki UİP öğrencilerini temsilen gelen grubu kabul eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, yapmış oldukları yardım çalışmasından dolayı öğrencileri tebrik ederek, “Kardeşlerimizin, iyiliği en uzak bölgelere ulaştırmak için Türkiye Diyanet Vakfının çalışmalarına katkı sağlamaları bizi oldukça memnun etmiştir.” ifadesini kullandı.

Başkan Erbaş, öğrencilerin yaptıkları çalışmalarla örnek bir davranış sergilediklerini belirterek, “dünyanın pek çok yerinde bir dilim ekmeğe, bir yudum suya muhtaç milyonlarca insan olduğunu” dile getirdi.

“Yeryüzünde bir insanın en önemli ihtiyaçlarından birinin su olduğunu” ifade eden Prof. Dr. Erbaş, “Yapmış olduğunuz bu katkılarla su kuyuları açılacak ve yüzlerce insanın suya kavuşmasına vesile olacaksınız. O su kuyularından su içen insanlar sadece sizlere değil, sizin neslinize de dua edecekler.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, öğrencilere Türkiye Diyanet Vakfı adına teşekkür belgesi takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan