Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyarbakır’da sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “İl Buluşmaları” kapsamında düzenlenen STK ve kanaat önderleri toplantısında din hizmetleri ve din eğitiminin daha iyi nasıl yürütülebileceği adına istişarelerde bulunduklarını söyledi.

Gençlere yönelik yapılan çalışmaların önemine değinen Başkan Erbaş, “Çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkarsak, onlarla aramızda boşluk bırakmazsak geleceğimizi güvenli bir şekilde onlara emanet ederiz. Biz onlardan uzak kaldığımızda onlara sahip çıkan pek çok unsurun olduğunu yaşayarak görüyoruz. Onları bizden de, dinden de uzaklaştırıyorlar. Bunun vebali çok ağırdır. O açıdan elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” dedi.

Başkan Erbaş, ırk, mezhep ve ideolojik kavgaların ümmeti zayıflatan fitneler olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Sivil toplum kuruluşlarımız,  kanaat önderlerimiz, hepimiz ümmeti zayıflatan fitnelere karşı güç birliği yapalım. Yüreklerimizin toplu vurması gerekiyor. Çünkü davamız, inancımız, kıblemiz bir. Hangi ırktan, hangi renkten olursak olalım, ‘Müminler ancak kardeştir.’  Dünyanın neresinde yaşıyor olursa olsun müminler kardeştirler. Bizim ümmetin çocuklarına bırakacağımız en büyük emanet, fitne ve tefrikadan uzak olmalarıdır. Birlik ve beraberliktir. Allah’ın ipine sımsıkı sarılmaktır.”

Diyanet İşleri Başkanlığının her zaman STK temsilcilerinin ve kanaat önderlerinin yanında olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Ülke ve Müslümanlar olarak biz bir aileyiz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş’ın konuşmasının ardından toplantıya katılan davetliler söz alarak duygu ve düşüncelerini ifade etti.

Toplantıya, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ve çok sayıda STK temsilcisi ve kanaat önderi katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan