Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Afganistan Milli Uzlaşı Yüksek Konseyi Başkanı Dr. Abdullah Abdullah'ı kabul etti.

Başkan Erbaş, Türkiye ile Afganistan arasında din eğitimi, din hizmetleri alanındaki işbirliği gibi her alanda işbirliğinin geliştirilmesine vurgu yaparak, İslam dininin barış dini olduğunun altını çizdi, “Biz sadece yaşadığımız yerlerde değil, tüm İslam aleminde ve tüm insanlığın barış içerisinde yaşamasını arzu ediyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Erbaş, “Medeniyetimizde farklı inançlardan, farklı mezheplerden, farklı ırklardan milyonlarca insan asırlarca barış içerisinde yaşamıştır. Bizim medeniyetimiz böyle bir medeniyettir. Bunun en büyük örneğini Medine İslam Devleti’nde İslam Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s) Efendimiz Medine Sözleşmesi ile göstermiş, yerine getirmiş ve bütün insanlığa miras bırakmıştır.” dedi.

Başkan Erbaş, Uluslararası İmam Hatip Lisesi ve İlahiyat Programları kapsamında 100'den fazla Afganistanlı öğrenciye Türkiye Diyanet Vakfı olarak Türkiye'de eğitim imkanı tanıdıklarını ve destek verdiklerini ifade etti.

Erbaş son olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hizmet yürüttüğü alanlara değinerek yurt içinde 90 bin cami ve bu camilerde Diyanet İşleri Başkanlığı personeli din görevlisi ile vaizlerle yaklaşık 40 bin Kur'an Kursu öğreticisi olduğunu ifade etti.

- Türk halkına gösterdikleri kardeşlik için her daim minnettarız

Başkan Erbaş’a kabulünden dolayı teşekkür eden Afganistan Milli Uzlaşı Yüksek Konseyi Başkanı Dr. Abdullah Abdullah ise, “Türk halkına özellikle tarihin her aşamasında bizlere verdikleri destek ve gösterdikleri kardeşlik için her daim minnettarız.  Afganistan tarihi boyunca pek çok sorun yaşadı, pek çok acı yaşadı, zor zamanlardan geçti ama sizin insanınız her daim bizim yanımızdaydı” dedi.

Afganistan barış sürecindeki gelişmelerle ilgili konuşan Abdullah, barışın sağlanmasında din adamlarının ve dini kurumların önemli olduğunu düşündüğünü belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığının çalışmalarının önemini vurgulayan Abdullah, “Kurumunuzun, tüm Müslümanlar için bir şans olduğunu düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Kabulde, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun ile Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay da hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan