Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erbaş, Ankara İl Müftülüğünce düzenlenen "Cami Çocuk Buluşması" kapsamında 4-6 yaş grubu Kur'an kursu öğrencileriyle Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde bir araya geldi.

Erbaş, burada yaptığı konuşmada, çocukların camilerin ve vatanın neşesi olduğunu ifade ederek, "Bizim ileride değerlerimizi emanet edeceğimiz en önemli varlığımız çocuklarımızdır. Çocuklarımız Allah, Peygamber, Kur'an-ı Kerim ve vatan sevgisiyle yetişsin istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kur'an kursları kapsamında milletin değerleriyle dolu ahlaklı bir neslin yetişmesinin amaçlandığını vurgulayan Erbaş, eğitimlerde saygılı, dürüst olma ve doğru konuşmanın öneminin anlatıldığını bildirdi.

Erbaş, Kur'an kursu öğreticilerine eğitim konusunda tavsiyelerde bulunarak, şunları kaydetti:

"Peygamber Efendimizin metodunu asla aklınızdan çıkarmayınız. Hz. Muhammed buyuruyor ki 'Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız. Müjdeleyiniz, sevdiriniz, nefret ettirmeyiniz.' İşte bizim ölçümüz, prensiplerimiz, ilkelerimiz budur, sevdirerek öğretmek. Çocuklarımıza çok sıcak davranacağız. Ne mutlu velilerimize. Çocuklarınız 4, 5, 6 yaşlarında Rabbimizi, Peygamberimizi, Kur'an-ı Kerim'i öğreniyorlar. Sevginin, saygının, dürüstlüğün neler olduğunu daha bu yaşta öğreniyorlar."

Programda çocuklar Kur'an-ı Kerim, ilahi ve şiir okuyarak, kendi yaptıkları tablo ve çiçeği Erbaş ile eşi Seher Erbaş'a takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan