Temeli 19 Mayıs 2017’de atılan Tokyo Diyanet Türk Kültür Merkezi açılışa hazır duruma geldi.

İslam'ın Evrensel Mesajı Yankılanacak

Tokyo’ya gelen turistlerin gezilip görülecek yerler arasında en çok tercih ettikleri yerlerden biri haline gelen ve son günlerde ziyaretçi sayısı gözle görülür derecede artan Tokyo Camii’nin hemen yanında inşa edilen Tokyo Diyanet Türk Kültür Merkezi İslam dininin evrensel mesajlarının insanlığa sunulmasında önemli bir konuma sahip olacak.

İçerisinde kütüphane, araştırma merkezi, sınıflar, konferans salonu, kıraathane ve benzeri mekanların yanı sıra sosyal ve kültürel içerikli din hizmeti faaliyetlerine dönük ünitelerin de olacağı merkez, Tokyo Camiinin Japonya’daki konumuna değer katacak.

Külliye Açılışa Hazır

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Dünya Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV) işbirliğiyle yapılan Kültür Merkezinin açılış öncesi son kontrolleri tamamlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü ve MÜSDAV yönetim kurulu üyesi Haydar Bekiroğlu ile Diyanet İşleri Başkanlığı mimarlarından Muhammet Korkmaz ve Tokyo Camii İmam-Hatibi Muhammed Raşit Alas, yüklenici firma ve müşavir firma yetkilileriyle kapsamlı bir toplantı yaparak detaylar üzerinde müzakerelerde bulundu.

İncelemelerin ardından heyet T.C. Tokyo Büyükelçisi Sayın Hasan Murat Mercan’ın, kendileri onuruna Büyükelçilik’te vermiş oldukları akşam yemeğine katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Tokyo Büyükelçisi'ne Selam

Sayın Büyükelçiye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Sayın Ali Erbaş’ın selamları ve iyi niyetleri iletildi. Sayın Büyükelçi, Tokyo Diyanet Camiinin ve kültür merkezinin Japonya’daki önemini güçlü şekilde teyit ederken, Diyanet İşleri Başkanlığının yurt dışındaki hizmetlerinin güçlendirilmesinin milli değerlerimiz açısından taşıdığı ehemmiyeti de vurguladı.

Başkanlıktan giden giden heyetin Cuma namazında Tokyo’da yaşayan müslümanlarla bir araya gelmeleri ve ardından da çok sayıda Türk işçinin yaşadığı Nagoya bölgesinde incelemelerde bulunacakları öğrenildi.

Editör: Mehmet Çalışkan