Diyanet İşleri Başkanlığınca Ordu Merkez Ulu Camii’nde düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Mevlid Kandili Özel Programı; TRT, Diyanet TV ve Diyanet Haber sitesinden de naklen yayınlandı.

Özellikle gençlerin yoğun olarak katıldığı programda cemaate hitap eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Bu gece rahmet gecesidir. Allah bu gece yeryüzüne merhametinin en büyük tezahürünü göstermiş ve Peygamber Efendimizi dünyaya göndermiştir.” dedi.

Prof. Dr. Erbaş şunları kaydetti:

“Bu gece, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) şahsında insanlığın yeniden doğuşunu, aydınlık bir geleceği ifade etmektedir.

Bu gece, insani ve ahlaki değerlerin yeryüzünde tükendiği bir “cahiliye” döneminde, insanlığın tekrar hak, hukuk, merhamet, güzel ahlak gibi değerlerle buluşmasının başlangıcını ifade etmektedir.”

Kur’an ve sünnet vurgusu yapan Erbaş, şöyle devam etti:

“Bilinmelidir ki Hz. Peygamber’in (s.a.s.) sünneti, Kur’an’ın hayata dönüşmüş şeklidir. Kur’an’dan sonra İslam’ın ikinci temel kaynağıdır. Dolayısıyla onu göz ardı ederek İslam’ın anlaşılması ve yaşanması mümkün değildir.

Mevlid-i Nebi'yi anmak, aynı zamanda, savaşlar, yoksulluk ve ümitsizlik gibi devasa sorunların kuşattığı yeryüzünü yeniden adalet, merhamet ve muhabbetle tanıştırmanın yolunu ve yöntemini anlamaktır.”

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu sene Mevlid-i Nebi Haftası’nda “Hz. Peygamber ve Gençlik” konusunu toplumun dikkatine sunduklarını belirten Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özellikle gençlerimizi, çocuklarımızı, nesillerimizi Peygamber Efendimizin hayatıyla, sünneti seniyyesiyle tanıştırmak, bizim iman ve kulluk sorumluluğumuzdur. Gençlerimizin dünya ve ahiret huzuru, milletimizin bekâsı ve insanlığın geleceği için yapacağımız en büyük iyilik, nesillerimizi inanç ve medeniyet değerleriyle buluşturmaktır.”

Erbaş konuşmasını, Diyanet olarak her zaman gençlerin yanında olduklarının altını çizerek gençlere yaptığı şu çağrı ile tamamladı:

“Bütün kapılarımız gençlerimize sonuna kadar açıktır. Gençlerimizi,  aile ve dini rehberlik bürolarımıza, il ve ilçe müftülüklerimize davet ediyor, Kredi ve Yurtlar Kurumlarında bulunan gençlik koordinatörlerimiz ile bir araya gelmeye davet ediyorum.

Ordu Merkez Ulu Camii’nde düzenlenen Mevlid Kandili Programı, yapılan duanın ardından sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan