Diyanet “Kütüphane Haftası” etkinlikleri

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğünce “Kütüphane Haftası” dolayısıyla çok sayıda etkinlik düzenlendi.

Bu kapsamda düzenlenen konferansa, Prof. Dr. Sadettin Ökten konuşmacı olarak katıldı.

Diyanet Kütüphanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Muslu ve Dr. Burhan İşliyen, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Diyanet personeli ve öğrenciler katıldı. 

Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Muhammet Mansur Sağır’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış ve selamlama konuşmasını Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt yaptı.

Fatih Kurt, Türkiye’de insanların televizyon izleme ve sosyal medya kullanımına oldukça uzun vakitler ayırdığını, okuma alışkanlığının ise %3-4 oranlarında olmasının kaygı verici ve üzücü olduğunu ifade etti.

Programda “Diyanet Kütüphanesi Tanıtım Filmi”nin katılımcılarla birlikte izlenmesinin ardından, Diyanet Kütüphanesi’nden en çok ödünç kitap alan üç okuyucuya hediye takdim edildi.    

“İnsan, kütüphane okyanusunda dünyayı ve kendini tanır”                         

Sonrasında, Prof. Dr. Sadettin Ökten’in “Medeniyet Tasavvuru ve Kütüphaneler” konulu konferansı başladı.

Prof. Dr. Ökten şunları kaydetti:

“Şehirlerin hafızaları ve değerleri vardır. Şehir, içinde yaşayan insanlara bu değerleri hatırlatmalı ve şehir onlara o değerlerin birikimlerini kaybettirmemenin hazzını yaşamalı. İşte burada kütüphaneler devreye girer. Kütüphaneler de şehirlerin hafızasıdır. Kütüphanedeki kitaplar büyük bir okyanus. Kitabın da kütüphanenin de sınırı yok. İnsan, kütüphane okyanusunda dünyayı ve kendini tanır.”

“Kütüphane Haftası” etkinlikleri kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığı yerleşkesinde hizmet veren Reyyan Anaokulu öğretmen ve öğrencileri, Diyanet Kütüphanesi’ni ziyaret etti.

Öğrenciler kütüphaneyi gezdikten sonra, Süreli Yayınlar ve Kütüphaneler Daire Başkanlığınca düzenlenen konferansa katıldı.

Öğrencilerin, hafta dolayısıyla hazırladıkları “Kitap ve Kütüphane” temalı sergi sunumunun ardından, Süreli Yayınlar ve Kütüphaneler Daire Başkanı Dr. Elif Arslan, öğrencilerle bir araya geldi.

Dr. Arslan, Diyanet Kütüphanesi’nde çocuk kitapları özel bölümü oluşturulacağını belirtti; kitap okuyan, düşünen ve anlayan bir neslin yetişmesi temennisinde bulundu.

Program, masal okuma etkinliği ile tamamlandı.

Öte yandan “Kütüphaneler Haftası” münasebetiyle “Diyanet Kütüphanesi”ni üniversite, imam hatip lisesi ve diğer okullardan çok sayıda öğrenci, okur ve kitapsever ziyaret etti.

Ziyaretçi gruplarına yönelik bilgilendirme ve tanıtım programları düzenlendi.

Ayrıca “Kütüphane Haftası” dolayısıyla öğrencilere, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan çeşitli kitaplar hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan