Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 Yılı Hac Organizasyonu planlandığı gibi sorunsuz bir şekilde devam ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Türk hacı adaylarına Mekke’de sunmuş olduğu hizmetler ve Arafat hazırlıklarını değerlendirmek üzere, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Başkanlığında değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Mekke Din Hizmetleri Ataşeliği’nde gerçekleşen toplantıya; Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Osman Tıraşçı ve Prof. Dr. Ramazan Muslu, Hac İdare Merkezi Başkanı Enver Günenç, Mekke Koordinasyon ve İskan Ekibi Başkanı Remzi Bircan, Mekke Ayniyat ve İaşe Ekibi Başkanı Yaşar Çapçı, Denetim Gözetim ve Rehberlik Ekibi Başkanı Hasan Ali Yıldız, Mekke Sağlık Ekibi Başkanı Zeki sayar ve Başhekim Mehmet Rıdvan Yalçın, Mekke Servis Ekibi Başkanı Tuncay Altınışık ve Mekke Din Hizmetleri Ataşesi Süleyman Sarı katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet’in Hac ve Umre organizasyonunda 40 yıllık bir tecrübeye sahip olduğunu vurguladı. Başkan Erbaş, Diyanet’in Hac ve Umre organizasyonlarının her sene bir önceki yıla oranla biraz daha gelişerek Hacı adaylarına daha kaliteli bir hizmetin verildiğini söyledi.

Ardından söz alan Hac İdare Merkezi Başkanı Enver Günenç, Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 Yılı Hac Organizasyonu kapsamında Başkan Erbaş’a bilgi verdi. Günenç, Arafat hazırlıkları başta olmak üzere Mekke’de Türk hacı adaylarına sunulan hizmetlerde son durumu aktardı.

Daha sonra Mekke Koordinasyon ve İskan Ekibi Başkanı Remzi Bircan, Mekke Ayniyat ve İaşe Ekibi Başkanı Yaşar Çapçı, Denetim Gözetim ve Rehberlik Ekibi Başkanı Hasan Ali Yıldız, Mekke Sağlık Ekibi Başkanı Zeki sayar ve Başhekim Mehmet Rıdvan Yalçın ve Mekke Servis Ekibi Başkanı Tuncay Altınışık kendi çalışma ve sorumluluk alanları hakkında  Başkan Erbaş’a bilgi verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan